» tisztán, magyarul – avagy miért szeretjük a Kaviczky termékcsaládot

Magyarország a gyógyvizek hazája. Magyarországon a világon egyedülálló módon több száz gyógyforrás és gyógyvizes tó található, melynek kedvező hatásait évezredek óta ismerik és használják a történelem során itt élő különböző kultúrák. Az 1910-es években kezdődött szénhidrogén-kutató fúrások nyomán mintegy 600 helyen tört fel gyógyításra alkalmas víz, s Magyarország a feltárt geotermikus kincsek tekintetében a Föld leggazdagabb országa lett. Hippokratész (Kr. e. VI. sz.) megállapította, hogy a betegség az ember és környezete közötti harmónia megbomlása.
Ezt a koncepciót követik a KAVICZKY termékeket előállító szakemberek is, akik, az ország egyik leghíresebb tavának, a Hévizi tónak gyógyhatásait, különleges összetevőit hasznosítják a bőrápolásban.

» a Hévizi tó

A Hévizi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava.
A tó keletkezése a felső-triász időszakban, (kb. 200 millió éve) a kristálytiszta tengervízből, a Pannontengerből jött létre. A tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással.
A tó vize három naponta kicserélődik. A tó értékes ásványi és nyomelemeket tartalmaz, mint például a Li, K, Si, Ra, S, továbbá a Cu, Zn, Ca és Mg, valamint a Na(HCO3)2.

» az iszapról

A hévízi gyógyítás egyik eszköze a híressé vált tőzeg, a gyógyiszap. A tó fenekét 1-3 méter mélységben növényi és ásványi eredetű tőzeg borítja. Már ez a tulajdonsága is önmagában különlegessé teszi a tavat, mivel a meder nem vulkanikus eredetű talajból áll, hanem tőzegből. Ahol a két eltérő hőmérsékletű víz találkozik, egy széles iszapnyereg helyezkedik el, melyben a huminsav képződik. A huminsav növényi üledékekből mikrobioloógiai érés során keletkezik. Hosszú szénláncú, nagymolekulájú szerves anyag, melynek számtalan értékes tulajdonsága hasznosítható a szépségápolásban. Képes a sejtmembrán potenciálját növelni, amely ezáltal élettelivé válik. Kíválóan alkalmas a bőr méregtelenítésére, azáltal, hogy megköti a nehézfémeket, a bőrt regenerálja, a finom ráncokat halványítja. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása is szintén fontos jellemzői.

» a tó élővilága

Egyedi környezete miatt az élővilága igen különleges. Gyönyörű látvány a tóba telepített vörös tündérrózsa, illetve Hévíz szintén híresen ismert növénye a kék virágú tündérrózsa.
Tömegesen él itt a tudomány számára új cellulóz- és fehérjebontó mikromonospóra (Micromonospora heviziensis), ami tevékenységével a gyógyiszap kialakítását segíti. Tehát Hévíz környékén olyan fajok is előfordulnak, melyek a világon egyedülállóak.
A KAVICZKY termékcsaládban a Hévízi iszap és víz rendkívül fontos szerepet játszik.
A Hévízi tó egyedülálló tulajdonságaival, gyógyhatásával és különleges növény és állatvilágával érdemelte ki a Világörökség Várományosi listáján való jelölést.
A KAVICZKY cég, a Hévízi tó gyógyító hatásait a bőrápolásban kívánta alkalmazni. A KAVICZKY termékcsalád egyediségét hivatott képviselni az a speciálisan összeállított hatóanyag-kombináció, amely minden termékben megtalálható. Ez a különleges összetevő a Pannon Formula PFTM, melynek alkotóelemei a Hévizi iszap, a Hévizi víz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

» a kezelésről

Általánosan elmondható, hogy a KAVICZKY kezelések során a bőrt egészként tekintjük. Annak adott állapota alapján kezdődik el a kezelés, ahogyan mi is az adott pillanatban döntjük el, hogy milyen ételt eszünk, a szervezetnek milyen tápanyagra van szüksége, úgy a bőrünk is elárulja, hogy mire szomjazik.
A vendég számára a kezelés során a megfelelő hatóanyagok mellett a legontosabb a kényelem, nyugalom és máris elkezdődhet a hatékony és harmonizáló eljárás!