» HYAMATRIX® – innováció a hyaluronsavas kezelések terén

Hyaluronsavas kezelések, krémek nagy számban találhatóak meg napjainkban a kozmetikai piacon. Ennek ellenére sok vendégnek újdonság a hyaluronsav fogalma, bőrben való meglétének jelentősége.
Miért van a szép, fiatal bőr megőrzéséhez szükségünk erre az anyagra? Miben tud többet adni a HYAMATRIX® kezelés a jelenleg piacon lévő kozmetikai hyaluronsavas kezeléseknél?

» Mi is az a hyaluronsav?

A hyaluronsav a szervezetünkben megtalálható anyag. A kötőszövetben hálószerűen köti össze és tölti ki a sejt közötti állományt, ezzel rugalmasságot, feszességet biztosítva a szöveteknek, és így az adott szervnek, a bőrnek is. A rugalmasság biztosítása mellett a szövetek vízfelvevő képességét, illetve folyadékmegtartó képességét is befolyásolja. Bár nevében szerepel a „sav” szó, kémiailag a fehérjék glikozaminoglikán családjába tartozik.
A szervezet hyaluronsav termelődése a kor előrehaladtával lassul. Sajnálatos módon mennyisége 40 éves korunkra felére csökken, bőrünk 60 évesen már csak az eredeti hyaluronsav tartalom 10%-át képes megtermelni. Nagyon fontos tehát, hogy az öregedés jeleinek csökkentése érdekében a bőr hyaluronsav tartalmát megpróbáljuk megőrizni, illetve a kiürült hyaluronsavat pótoljuk.

» Hyluronsav pótlása a bőrbe

A kozmetikai ipar hamar felismerte a hyaluronsav pótlásának jelentőségét. Számtalan hyaluronsav tartalmú krém és kezelés található napjainkban a piacon, viszont kevés van ezek között, amelyek olyan molekulaméretű hyaluronsavat tartalmaznak, ami képes a bőr védőrétegén felszívódni. A destrukturált, vagy más néven csökkentett molekulaméretű hyaluronsav akadály nélkül jut a bőrünkbe. Sajnos a jó felszívódás még nem elegendő! A bőrben található hialuronidáz enzim hyaluronsav lebontó folyamata ellen is tennünk kell ahhoz, hogy eredménye legyen a hyaluronsavas kezelésünknek!

» Miben rejlik az innováció a HYAMATRIX® kezelések esetében?

A HYAMATRIX® hyaluronsavas kozmetikumok biológiailag aktív összetételű készítmények. A két fő minőségi komponens, amelyek a termékekben megtalálhatóak, a destrukturált, azaz módosított molekulamérettel rendelkező hyaluronsav és a mátrix peptidek.
A destrukturált hyaluronsav rendkívül kis méretű (40kDA!) molekuláinak köszönhetően könnyen behatol a bőr mélyebb rétegeibe. Pótolja a sejtközötti állomány szerkezetében fellelhető hyaluronsav hiányt, jó alapot biztosítva ezáltal a szilárd mátrix váz képzésének, így javítva a bőr rugalmasságát. A mátrix peptid képes rendezni a hámrétegben a bejuttatott hyaluronsavat és azt makromolekulákká, azaz nagyobb molekulaméretűvé építeni miközben blokkolja a hyaluronsav lebontásáért felelős hialuronidáz enzim szintézisét! A mátrix peptid optimális feltételeket biztosít a sejtek fiziológiai osztódásához és a bőr megújulásához!
Az új formulának köszönhetően a HYAMATRIX® professzionális készítményeivel harcol az öregedési folyamatok ellen. Képes csökkenteni a bőr biológiai korát injekciós beavatkozás nélkül!

» Milyen hatása van a HYAMATRIX® kezelésnek a bőrre?

A HYAMATRIX® kezelés

  • hidratálja, feszesíti a bőrt
  • csökkenti a ráncok mélységét, különösen a szemkörnyéki redőket finomítja
  • serkenti a nyirokkeringést
  • csökkenti a faggyúmirigyek működését, tisztítja a pórusokat
  • halványítja a pigmentfoltokat
  • táplálja a sejteket és segíti a hatóanyagok bőr mélyebb rétegeibe való bejutását.

» Hogyan javasolt a HYAMATRIX® kezelés?

A HYAMATRIX® kezelést kizárólag kúrában végezzük. Minimum 6 kezelés szükséges ahhoz, hogy látványos és tartós hatást érhessünk el a bőrön.

Jelentkezzen be a HYAMATRIX® kezelésre!