» 5 fontos szabály intimgyanta esetén

Manapság a Hölgyek körében egyre közkedveltebb az intim gyanta. Sokan esztétikusabbnak találják a teljes szőrtelenséget, azt viszont kevesen tudják, hogy az intim gyantázásnak fontos szabályai vannak. Nem elég megtalálnunk azt a kozmetikust, aki elvégzi ezt a kellemetlen beavatkozást, arról is meg kell győződnünk, hogy a szőrtelenítés megfelelő higiénés körülmények között történik-e.

Íme azaz 5 fontos szabály, melyet, ha tapasztalsz, bátran bízhatod magad a szakemberre!

1. Egyszerhasználatos papírlepedővel van leterítve a kezelőágy, ahol a gyantázást végzi a kozmetikus. Egyszerhasználatos bugyit használva, amennyiben szégyenlős vagy, a fehérneműt is megkíméled a gyantától.

2. Ne lepődj meg, ha a kozmetikus gumikesztyűt húz a művelethez. A nőgyógyász is ezt teszi, ezt látva majdnem teljesen megnyugodhatsz, hogy jó helyen jársz.

3. A sterilitás szempontjából elengedhetetlen dolog, hogy a kozmetikus egy gyanta felkenést egy spatulával végezzen, majd a használt spatulát dobja el! Az intimgyantára leginkább alkalmas rugalmas sterilgyanta csak ebben az esetben marad steril.

4. Sok szőrtüszőgyulladás megelőzhető, ha a gyantázás előtt fertőtleníti a szakember a bőrt. Ez azért fontos, mert bőrünkön sok baci éldegél anélkül, hogy bármi galibát okozna. A gyantázáskor a kihúzott szőrszál helyén sok pici mikrosérülés keletkezik, melyeken keresztül a bőrön lévő bacik bejuthatnak a sérülésekbe, gyulladást váltva ott ki. Ha lefertőtlenítjük a kezelés előtt a területet, ennek kicsi az esélye. Természetesen gyanta után is fertőtleníteni kell a bőrt, és gyulladáscsökkentővel, nyugtatókrémmel bekenni.

5. Végül, de nem utolsó sorban a kozmetikusnak fel kell hívnia a figyelmed a gyantázás napján kerülendő tevékenységekre, mint pl. a nyilvános uszoda, szauna használata, a szoláriumozás, a napozás.

Gondolom egyet értünk abban, hogy az egészségünk megőrzésének érdekében érdemes odafigyelned ezekre a nagyon fontos, és betartandó szabályokra! Segíthet a megfelelő kozmetikus megtalálásában, ha a „steril gyantázás”-t keresed a szolgáltatások közt!