» mezoterápiás kezelés – elektroporáció

Az elektroporáció egy 2003-ban Nobel-díjjal kitüntetett hatóanyag-beviteli eljárás. Peter Agree, Roderick Mackinnon észak-amerikai orvoskutatók kimutatták, hogy speciális rádiófrekvenciával a sejtmembránon protein és aquagén csatornák nyithatók. Így sejtszintű penetráció hozható létre nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A megnyitott csatornák segítségével a sejtekbe a legkülönbözőbb ionos és nem ionos, különböző méretű víz- vagy zsíroldékony anyagok bevitele vált lehetővé nagy mennyiségben (0,25g-1,5g percenként).
A felfedezés forradalmasította a lokális hatóanyag-bevitelt, eredményesebb, mint az iontoforézis, hatékonyabb, mint az ultrahangos sonoforézis, és több mint a tűs mezoterápia. Gyorsul a hámon, a faggyú- és a verejtékmirigyen keresztül a sejtközötti és a sejtenbelüli anyagvándorlás. Az elektroporációval legyőzhető a hám védőrétegének záró funkciója, amit a következő mérési eredmények bizonyítanak:

  • 600%-kal több hatóanyag a szarurétegben
  • 1200%-kal jobb hatóanyag-penetráció a hámban
  • 4000%-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben

Az elektroporáció alkalmazásával kész koktélkeverékek és egyénileg összeállított mezoterápiás koktélok is bevihetőek a bőr mély rétegeibe. Nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő. A rádiófrekvenciás hullámok teljesen reverzibilisen “kezelik” a sejtmembránt, károsodást nem idéznek elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak, de a bevitt anyagok bent maradnak, és kifejtik sejtszintű hatásukat.
Az elektroporációs kezelést ajánlom:

  1. Arc, nyak, dekoltázs, kézfej bőrének fénykárosodására
  2. Bőrkép javítására, bőrmegereszkedettségre, feszesítésre
  3. Cellulitra (narancsbőrre), lokális zsírbontásra
  4. Striákra (terhességi csíkokra)

A terápia nem végezhető terheseken, epilepsziásokon, pacemakereseknél, súlyos aknés pácienseken!